جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه این ستاد تشکلی مردم نهاد است گفت: کمکهای مادی و معنوی خیرین و ناذران پشتوانه اصلی بیش از یک دهه فعالیت ستاد بازسازی در اعتاب مقدسه بوده است
به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، مسعود شوشتری در گردهمایی تخصصی بانوان مسئول در ستادهای بازسازی عتبات عالیات سراسر کشور گفت: این فرصت حضور و خدمت به آستان اهل بیت علیهم السلام در اعتاب مقدسه از برکات انقلاب اسلامی و مجاهدت حضرت امام رحمه الله علیه است.
وی با اشاره به دشمنی استکبار با آرمانهای انقلاب اسلامی افزود: عیادی استکبار و عناصر تکفیری که نماد اسلام آمریکایی هستند به دنبال تسلط به عراق و تخریب قبور مطهر ائمه علیهم السلام بودند تا نشانهای از اسلام ناب محمدی باقی نماند اما به برکت خون شهدای مدافع حرم نتوانستند به اهداف شوم خود برسند.
وی با بیان اینکه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس آرزوی زیارت اعتاب مقدسه را داشتند اظهار کرد: امروز به برکت خون شهدا و رهبری حضرت امام(ره) نه تنها امکان زیارت بلکه فرصت معنوی بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه به ایرانیان داده شده است.
شوشتری افزود: در حالی بیش از یک دهه از فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات میگذرد که این ستاد موفق شده است با حمایت و پشتیبانی مردم پروژههای متعددی را در قالب اقدامات کوتاه مدت و میان مدت به انجام رسانده و تحویل تولیت حرمهای مطهر نماید.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات اکنون وارد سومین مرحله از اقدامت خود یعنی اجرای طرحهای توسعهای شده است گفت: اجرای پروژهها براساس برنامه زمانی با جدیدترین اصول مهندسی و رعایت اصول هنری ایرانی و اسلامی ازجمله دلایل موفقیت ستاد بوده است.
وی با اشاره به مستندات تاریخی گفت: ساخت بسیاری از ابنیه، گنبد و بارگاهها و فضاسازیهای تاریخی اعتاب مقدسه در زمان صفویه، افشاریه و حتی قاجار بهدست هنرمندان و معماران ایرانی صورت گرفته است.امروز نیز بزرگترین طرحهای عمرانی جهان اسلام به دست متخصصان ایران اسلامی در اعتاب مقدسه در حال اجراست.
شوشتری گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات با پشتوانه کمکهای مردمی طرحهای جامع توسعه متناسب با اصول شهرسازی برای حرمهای شریف در چهار شهر نجف اشرف، کربلای معلی، سامرا و کاظمین تعریف کرده که هم اکنون با سرعت مناسبی در حال اجراست.
وی افزود: گل سرسبد طرحهای توسعه ستاد بازسازی عتبات عالیات، پروژه بزرگ ساخت صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در کنار حرم امام علی (ع) در نجف اشرف است.این صحن با حدود ۲۲۰هزارمترمربع زیربنا، فضای زیارتی حرم مطهر علوی را بیش از ۲۰ برابر توسعه خواهد داد.
جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: این طرح که بزرگترین پروژه عمرانی و مذهبی جهان اسلام محسوب میشود اکنون در مرحله نازککاری است که با همت متخصصان ایرانی فاز نخست بخش زیارتی آن فروردین امسال و در سالروز میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا(س) به روی زائران گشوده شد.
وی دیگر طرح توسعهای در حال اجرا در اعتاب مقدسه را طرح توسعه حرم مطهر سیدالشهدا(ع) در کربلا اعلام کرد و گفت: بهدنبال استقبال باشکوه زائران به ویژه در ایامی مانند عاشورا و اربعین، اجرای پروژه صحن عقیله بنیهاشم(س) با زیربنای بیش از ۱۶۰هزارمترمربع در حد فاصل خیمهگاه تا باب القبله حرم مطهر امام حسین(ع) با جدیدترین روشهای علمی روز آغاز شده و ظرف ۶ سال به اتمام خواهد رسید.
به گفته شوشتری؛ این صحن مجموعهای از شبستانهای زیارتی، فضای رو باز، کتابخانه، موزه و دارالضیافه است.طراحی معماری این صحن بزرگ، توسط دکتر خانمحمدی از اساتید دانشگاه علم و صنعت و جمعی از مهندسان و کارشناسان ایرانی بر اساس معماری ایرانی-اسلامی صورت گرفته است.صحن عقیله بنی هاشم(س) در چهار طبقه و در ضلع جنوبی و غربی حرم و در حد فاصل درهای ورودی باب الراس و باب القبله و در اماکنی چون خیمه گاه و تل زینبیه احداث میشود.
وی گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات همچنین طرحهای توسعه حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین و امامین عسکریین علهم السلام در سامرا را نیز در دستور کار دارد.