رئیس ستادبازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه نقش این ستاد در اربعین تسهیل امور برای خیرین با هدف جلوگیری از هدررفت منابع و ارتقای سطح خدماترسانی به زائرین است، گفت: تلاش داریم تا با مشارکت مردم در تأمین نیازهای موکبداران تسهیلاتی را فراهم کنیم
به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حسن پلارک در همایش سراسری مسئولان کمیته اسکان، تغذیه و پذیرایی ستادهای بازسازی عتبات استانها، گفت: با توجه به اینکه ستاد مرکزی اربعین مستقر در وزارت کشور، کلیدیترین وظیفه اربعین یعنی اسکان و تغذیه را به ستاد عتبات عالیات واگذار کرده است، امسال چند ماه زودتر از سالهای قبل کارها را آغاز کردهایم و میکوشیم تا مشکلات سالهای قبل تکرار نشود.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت دوازدهم این دغدغه وجود دارد که تغییرات رخ داده در کابینه و علیالخصوص وزارت کشور به عنوان مسئول ستاد مرکزی اربعین در روند کارهای اربعین تأخیراتی به وجود آید.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: نکته محوری در موضوع اربعین مردمی بودن آن است چرا که مردم عاشقانه و داوطلبانه وارد میدان میشوند و نقش ستاد بازسازی عتبات عالیات در اربعین تنها هماهنگی تسهیل امور و تأمین نیازهای موکبداران است.
وی از رؤسای استانی ستادهای بازسازی عتبات عالیات خواست تا حد امکان شرایط را برای ثبتنام موکبها تسهیل کرده و از سختگیریهای بیجا پرهیز کنند.
پلارک به نقش محوری ستاد بازسازی عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: اگر این ستاد تشکیل نمیشد با آنکه مردم نذورات زیادی را به عتبات مقدس اهدا میکردند اما چون این اقدام آنها به صورت متمرکز نبود قطعاً بازتابی هم در توسعه عتبات عالیات نداشت.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: بر اساس همین نقش محوری ستاد بازسازی عتبات عالیات و اعتمادی که در سالهای گذشته از سوی مردم به این ستاد به وجود آمده، وظیفه مهم کمیته مشارکتهای مردمی اسکان و تغذیه به این ستاد واگذار شده است.
وی افزود: امسال طرح شناسنامهدار کردن موکبها با محوریت ستاد بازسازی عتبات عالیات انجام میشود. البته قرار است سال بعد صدور پروانه موکبداری با همکاری و مشارکت ستاد بازسازی عتبات عالیات و تولیت حرم مطهر امام حسین (ع) صورت گیرد اما با این حال در سال جاری این پروانه فعالیت با امضای ستاد بازسازی عتبات عالیات است.
پلارک تأکید کرد: تعامل مسئولان و کمیتههای مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه با موکبداران نباید به شکل حاکمیتی و اداری باشد بلکه نقش ما تسهیل امور با هدف جلوگیری از هدررفت منابع و ارتقای سطح خدماترسانی است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تأکید بر اینکه مدعی نیستیم که در سالهای قبل کاستی و مشکلاتی در اربعین وجود داشته اما خدماترسانی به زائران تا حد توان و امکانات موجود صورت گرفته، خاطرنشان کرد: سال گذشته تصور نمیشد ۳۰ هزار زائر در سامرا اسکان پیدا کنند اما این اقدام ظرف ۲۴ ساعت با تدارک همه امکانات اسکان و پذیرایی و با همت خیرین و مدد اهل بیت (ع) صورت گرفت.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات نقش متمرکزی در جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه دارد، اظهار داشت: مردم به دلیل اعتماد شکل گرفته در سالیان گذشته این کار را انجام میدهند و اگر این تمرکز وجود نداشت، ممکن بود چند دستگی ایجاد شود که به فرآیند کار ضربه میزد.
منبع:Atabat.org